Η ιστορία μας

Το 1954 η Νίκη Μεταξά, με σπουδές στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα, ιδρύει το πρώτο κέντρο ξένων γλωσσών στο Αλιβέρι Ευβοίας, το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή.

Το 1981 μετακομίζει στη Χαλκίδα, όπου ανοίγει δύο κέντρα ξένων γλωσσών. Στη Νεάπολη το 1981 και στην Έξω Παναγίτσα το 1983.

Το 1984 μετά από σπουδές στην Αγγλία, ξεκινά να εργάζεται ως καθηγήτρια στα κέντρα ξένων γλωσσών ΜΕΤΑΞΑ η κόρη της Έλενα Μεταξά Καλοφώνου και το 1986 και η αδερφή της Αγγελική Μεταξά.

Το 1997 η Αγγελική Μεταξά αποχωρεί και η  Έλενα Μεταξά Καλοφώνου αναλαμβάνει τα δύο κέντρα ΜΕΤΑΞΑ στη Χαλκίδα και δημιουργεί τη δική της μέθοδο διδασκαλίας, μετά από επιμόρφωση και εμπειρία τόσων ετών.

Το 2006 μεταφέρει το υποκατάστημα της Νεάπολης σε νέο κτίριο κατασκευασμένο ειδικά  για εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών, στο κέντρο της Χαλκίδας και το διαμορφώνει με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για να πετύχει το μέγιστο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Το 2011 αναλαμβάνει το κέντρο ξένων γλωσσών στην Έξω Παναγίτσα ο γιος της Νίκος Καλόφωνος, ο οποίος έχει ολοκληρώσει σχετικές σπουδές.

Το 2012 το κέντρο μεταστεγάζεται σε νέο χώρο και ανακαινίζεται ριζικά.

Το 2018 με σκοπό να εισάγουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και στη διδασκαλία τους καινοτόμες, περισσότερο  υποστηρικτικές για τους μαθητές τους πρακτικές,  αποφασίζουν από κοινού να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο κεντρικό εκπαιδευτήριο της Χαλκίδας.

Το 2021 αναλαμβάνει τον επιχειρηματικό και τον εκπαιδευτικό τομέα  ο Νίκος Καλόφωνος, ενώ τον τομέα της εκπαίδευσης καθηγητών και του Coaching η πιστοποιημένη Coach και NLP Practitioner Έλενα Μεταξά Καλοφώνου.

Εισάγουν επίσημα πλέον στη διδασκαλία της αγγλικής  γλώσσας το Coaching, για  προσωπική ενδυνάμωση μαθητών και γονέων, κάτι που επί σειρά ετών εφαρμόζουν με εξαιρετικά αποτελέσματα στη μάθηση, στο χαρακτήρα και στη μετέπειτα εξέλιξη των μαθητών τους.