Η Μεθοδολογία μας

Στο Εργαστήρι Αγγλικής γλώσσας METAGNOSIS, στόχος μας είναι οι μαθητές μας να αποκτήσουν ΓΝΩΣΗ της Αγγλικής γλώσσας χαρούμενα και ξεκούραστα και να την χρησιμοποιούν από την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Χαρούμενη “γνώση”

Η γλώσσα είναι κυρίως επικοινωνία. Το πρόγραμμα σπουδών μας είναι εμπλουτισμένο με τις κατάλληλες δραστηριότητες που συμπληρώνουν το βασικό βιβλίο της ύλης και δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μας να εφαρμόσουν και να μάθουν ό,τι διδάσκονται.

Ξεκούραστη “γνώση”

Οι μαθητές μας δεν παίρνουν εργασίες για το σπίτι. Όλες γίνονται μέσα στην ώρα του μαθήματος. Οι καθηγητές είναι εκεί για να εξηγήσουν ή να επαναλάβουν ό,τι χρειάζεται και να βοηθήσουν στην κατανόηση των ασκήσεων και της ύλης.

Η μόνη απασχόληση που έχουν για το σπίτι, είναι να μάθουν το λεξιλόγιο του μαθήματος. Το προετοιμάζουν, το εφαρμόζουν και το εξασκούν μέσα στο μάθημα, δουλεύουν πάνω σ’ αυτό ξανά και ξανά κι έτσι αφομοιώνεται αποτελεσματικά.

Ενδιαφέρουσα “γνώση”

Οι διάφορες εργασίες και οι δραστηριότητες που προγραμματίζουμε σε κάθε μάθημα είναι βασισμένες στα ενδιαφέροντα των μαθητών μας και σε θέματα που τους απασχολούν. Γι΄αυτό παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά.

Κοινωνική “γνώση”

Στα παιδιά αρέσει να μαθαίνουν με παρέα και το μάθημα να είναι σαν παιχνίδι. Ο χώρος μας είναι γεμάτος αποδοχή και αγάπη για τον κάθε μαθητή, όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα και καλλιεργούμε ένα ομαδικό πνεύμα αλληλοϋποστήριξης και αλληλοβοήθειας.

Οι μαθητές μας δημιουργούν φιλίες, μοιράζονται εμπειρίες και όμορφες στιγμές. Κάθε μαθητής νοιώθει ασφάλεια και μαθαίνει μαζί με τους φίλους του σ’ ένα περιβάλλον που το νιώθει σαν το σπίτι του.

Οργανωμένη “γνώση”

Γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της οργάνωσης, καλλιεργούμε στους μαθητές μας τις απαιτούμενες δεξιότητες για να μελετούν με σύστημα και τάξη, ώστε να είναι αποτελεσματικοί και να μπορούν να συγκεντρώνονται περισσότερο σε ό,τι κάνουν.

Εξειδικευμένη “γνώση”

Κάθε νέα γενιά είναι διαφορετική και κάθε μαθητής είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Θέλοντας να καλύψουμε κάθε ανάγκη και να δημιουργήσουμε κίνητρο σε κάθε μαθητή, διαμορφώνουμε συνέχεια τη διδασκαλία μας και την εμπλουτίζουμε με νέες τεχνικές για να είναι κατάλληλη για το τώρα και για την εποχή που ζούμε.

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διδάσκουμε τους μαθητές μας με τον τρόπο που τους ταιριάζει και που τους βοηθά να μάθουν.

Βιωματική και ολιστική “γνώση”

Η Αγγλική γλώσσα είναι ένα εφόδιο που θα βοηθήσει τους μαθητές μας μεγαλώνοντας να επικοινωνήσουν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να μοιραστούν συναισθήματα, ιδέες, εμπειρίες, γνώση.

Γι’ αυτό δημιουργούμε τις ευκαιρίες ώστε να εξασκούν βιωματικά την Αγγλική γλώσσα σε διάφορα θέματα μέσα στην τάξη και με τη χρήση της τεχνολογίας, πάντα με την επίβλεψη των καθηγητών τους, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.